Let’s get clean: Rutina de îngrijire a părului

Hello dragile mele. În ultimele 2 articole am vorbit despre părul meu, cum şi de ce am hotărât să mă vopsesc şi v-am arătat şi rezultatul. În acest articol vreau să vă vorbesc tot despre păr, mai exact rutina mea de îngrijire a părului.

Țin enorm de mult la părul meu şi îl vreau şi lung şi sănătos. Mulți merg pe premiza că dacă părul e lung nu e sănătos şi că dacă e scurt e sănătos. Țin să le contrazic. Dacă ai un păr scurt nu înseamnă că e sănătos.
Al meu e lung, frumos şi mai ales sănătos.
Şi înainte de vopsire aveam grijă de el la fel se mult singura diferență este că acum am tendința să bag în el mai multe produse de calitate ca să fie şi mai sănătos dar nu e ok deloc. Cu cât bagi mai multe produse în el cu atât îl zăpăceşti mai tare.

Rutina mea este una foarte simplă.
Mă spăl cu minunatul şampon de la Syoss KERATIN, cel auriu.

image

Deci m-am îndrăgostit rău de acest şampon. Acum sunt în căutarea altui şampon deoarece vreau să mai diversific lucrurile. O săptămână să mă spăl cu cel de la Syoss o săptămână cu altul. Părul meu se îngraşă cam la 3 zile deci a 3 a zi eu trebuie să mă spăl că altfel nu ies din casă. Mă spăl de 2 ori pe săptămână, duminică şi miercuri. Şamponez de 2 maxim 3 ori, prima oară îl înmoi a doua oară îl spăl ca lumea iar dacă mai simt nevoia mai şamponez şi a 3 a oară. Clătesc bine apoi aplic balsam. Tot de la Syoss, balsamul care se pupă cu şamponul.

image

Îl las cam 5 minute să acționeze, uneori chiar şi 10 minute, mai mult nu am răbdare apoi clătesc bine bine.
După ce îl clătesc, (o data pe săptămână) pun apă într-un lighean apoi adaug cam o cană de oțel sau zeama de la o lămâie (sau două) depinde. O săptămână oțet, o săptămână lămâie.
Apoi storc un pic părul, să elimin excesul de apă apoi îl înfăşor într-un prosop cam 30 de minute. După cele 30 de minute aplic o protecție termică şi în general o folosesc pe cea de la Gerovital (acum am rămas în pană şi din cauza asta n-am putut face o poză) apoi îl usuc cu foehn-ul. După ce este aproape uscat îl pieptăn, ori cu o perie ori cu un pieptăn. La sfârşit aplic uleiul de argan de la Alix Natura, la vârfuri şi pe lungimea firului de păr apoi mai îl pieptăn puțin pentru a împrăştia (nu-mi vine alt cuvânt în minte :)) ) uleiul în tot părul.

image

–––––––

Voi ce şampon îmi recomandați şi care este rutina voastră de îngrijire a părului? Sunt tare curioasă să aflu.

Vă pup şi ne (re)vedem curând într-un nou articol.

Alexandra.

2 gânduri despre “Let’s get clean: Rutina de îngrijire a părului

    • L-am încercat şi de bun ce a fost l-am terminat foarte repede pt că l-am folosit şi pe corp. Îmi place mult, mereu o să mă întorc la el. Acum îmi caut alt şampon ca să-l folosesc în paralel cu cel de la Syoss.

      Apreciază

Lasă un comentariu